Bugün Hurda Fiyatlarında Beklentiler

 

Demir fiyatlarını düşüren dalga! Son 15 ayın en dip noktasını gördü.

SteelOrbis, yerel ve global çelik piyasalarındaki en son işlemlerden derlediği hurda ve hammadde fiyat raporlarını ve piyasa analizlerini günlük olarak ve sayfanın alt kısmında yer alan arşiv aracı ile haftalık olarak da yayınlamaktadır.


FED'in faiz artırımı ve önümüzdeki dönemde de devam edeceği beklentisi emtialar üzerinde ciddi baskı kurmaya devam ediyor.

Fabrikalar bugün inşaat demiri için 670-700 dolar + KDV karşılığı TL fiyatlar verse de piyasa tam anlamıyla serbest düşüşü yaşadı. Tüccarlar ellerindeki malları çok daha ucuz fiyatlardan satmaya çalıştılar. İç piyasada talep oldukça sınırlı devam etti ve ihracat tarafından piyasayı tersine çevirebilecek bir haber yok.

Yeni duyulan ithal hurda fiyatları 15-25 dolarlık düşüşlere işaret etse de, global piyasalardaki aktivitelerin de daralmasıyla, düşüşün durduğunu gösterir bir tablo henüz görünmüyor.

Cevher fiyatları günü oldukça sert bir düşüşle kapattı. İç piyasa hurda alım fiyatlarını düşüren fabrika sayısı her geçen gün artıyor.

Fabrikaların ithal hurda fiyat beklentileri şu anki seviyelerin oldukça altında görünüyor. Türkiye'nin ihracatta yeniden aktif olabilmesi için ithal hurda alım fiyatlarını düşürmeleri gerekiyor ve istedikleri seviyeleri yakalayacaklarını umuyoruz. Rusya'dan Türkiye'ye kütük teklifleri 560 dolar seviyelerine kadar düştü. Rusya savaş sebebi ile ürettiği kütükleri birçok ülke tarafından uygulanan yasaklardan dolayı Türkiye'den başka yerlere satmakta zorlanıyor. 

METALHURDA olarak en güncel bilgileri ve fiyatları siz değerli müşterilerimize sunmak için buradayız, dilediğiniz zaman sayfamızı ziyaret edip uzman analistlerimiz tarafından  piyasalar üzerinde yapılan araştırmalardan haberdar olabilirsiniz. 

www.metalhurda.net  Sizin için burada.


Blog yazarı: Tekin BOZ

Yorumlar